TR
EN
image
361
Dr. Öğr. Üyesi Teslime Özge ŞAHİN

Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler 16

Flavonoids and phenolic compounds: a promising avenue for neurodegenerative disease therapy

Turkish Journal of Biology, Cilt: 2025, Sayı: 49, 2025 (Hakemli Dergi)

Comparative Analysis of Total Antioxidant Status (TAS) of Ready-to-Consume Turkish Coffees With Different Flavoring Agents

Journal of Food Biochemistry, Cilt: 2025, Sayı: 1, 2025 (SCI-Expanded)

Evaluation of the relationship between dietary acid load and resting energy expenditure in women: a pilot study

Nutrition and Food Science, Cilt: 55, Sayı: 5, 2025 (SCI-Expanded)

Human Breast Milk Exosomes: Affecting Factors, Their Possible Health Outcomes, and Future Directions in Dietetics

Nutrients , Cilt: 16, Sayı: 20, 2024 (SCI-Expanded)

Unveiling the Impact of Lactic Acid Bacteria on Blood Lipid Regulation for Cardiovascular Health

Fermentation, Cilt: 10, Sayı: 7, 2024 (SCI-Expanded)

Validation of predictive equations for resting energy expenditure in children and adolescents with different body mass indexes

Nutrition Journal, Cilt: 22, Sayı: 1, 2023 (SCI-Expanded)

Recent insights into the nutritional immunomodulation of cancer-related microRNAs

PHYTOTHERAPY RESEARCH, 2023 (SCI-Expanded)

Protein substitutions as new-generation pharmanutrition approach to managing phenylketonuria

Clinical and Experimental Pediatrics, Cilt: 66, Sayı: 8, 2023 (SCI-Expanded)

Determination of Aflatoxin B1 Contents in Peanut Protein Snack Bars

Journal of Food Biochemistry, Cilt: 2023, 2023 (SCI-Expanded)

Oxidative Changes in Ten Vegetable Oils Caused by the Deep-Frying Process of Potato

Journal of Food Biochemistry, Cilt: 2023, 2023 (SCI-Expanded)

Lactic acid bacteria as pro-technological, bioprotective and health-promoting cultures in the dairy food industry

Food Bioscience, Cilt: 47, 2022 (SCI-Expanded)

Cruciferous Vegetables and Their Bioactive Metabolites: From Prevention to Novel Therapies of Colorectal Cancer

Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, Cilt: 2022, 2022 (SCI-Expanded)

Dairy lactic acid bacteria and their potential function in dietetics: The food–gut-health axis

Foods, Cilt: 10, Sayı: 12, 2021 (SCI-Expanded)

Nutritional factors related to male fertility: Turkish sample

African Journal of Reproductive Health, Cilt: 24, Sayı: 2, 2020 (SCI-Expanded)

Sleep quality and its relationship with night eating syndrome, the risk of diabetes, and nutritional status among university students

Progress in Nutrition, Cilt: 22, Sayı: 1, 2020 (SCI-Expanded)

Evaluation of ascorbic acid content and total antioxidant status of fresh-squeezed orange juices

Carpathian Journal of Food Science and Technology, Cilt: 12, Sayı: 2, 2020 (SCI-Expanded)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar 21

Determination of Caffeine Amount of Organic and Conventional Coffees

2nd International Food Chemistry Congress, Türkiye - Antalya, 16 - 19 Mart 2023

Dietitians' Expectations From The Food Industry Regarding Preventing Obesity During The Covid-19 Pandemic

2. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi, Türkiye - Antalya, 16 - 19 Mart 2023

Modern pentatlon sporcularının beslenme bilgi düzeylerinin ve besin takviyelerine olan inançlarının değerlendirilmesİ

2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2022

Piyasada satılan “sakinleştirici” çayların miyeloperoksidaz aktivitelerinin karşılaştırılması

2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2022

Atıştırrmalık yer fıstıklı protein barlarında Aflatoksin B1 varlığının araştırılması

2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2022

Farklı Aroma Maddeleri İçeren Tüketime Hazır Türk Kahvelerinin Toplam Antioksidan Kapasitelerinin Değerlendirmesi

ULUSLARARASI KAPADOKYA SAĞLIK VE YAŞAM KONGRESİ (UKSAY2022), Türkiye, 17 Ağustos 2022

Yetişkin Bireylerin Ekşi Mayalı Besin Tüketim Motivasyonlarının İncelenmesi

ULUSLARARASI KAPADOKYA SAĞLIK VE YAŞAM KONGRESİ (UKSAY2022), Türkiye, 17 Ağustos 2022

Oxidative changes in potatoes caused by deep-frying process with sunflower oil and omega 3 sunflower oil: A food modelling study

EurochemS XXI EuroFoodChem Conference, Sırbistan, 22 Kasım 2021

Thermo-oxidative alterations during repeated domestic deep-frying of potatoes: Palm oils and sunflower oils

9th International Singapore Lipid Symposium – online, Singapur, 01 - 05 Mart 2021

Organik ve Organik Olmayan Çay İnfüzyonlarının Toplam Fenolik Madde Miktarlarının Değerlendirilmesi

9. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, Türkiye - İstanbul, 08 - 11 Ekim 2020

Ülkemizde piyasada bulunan organik besinler ve bunlara ilişkin bazı özelliklerin değerlendirilmesi

3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), Türkiye, 19 - 20 Mart 2020

Beden kütle indeksi ile konstipasyon gelişim riski arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019),, Türkiye, 28 - 30 Haziran 2019

Yetişkin Bireylerin İçecek Tüketim Alışkanlıkları ile Kolon Geçiş Zamanları Arasındaki İlişkininDeğerlendirilmesi

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Türkiye, 28 - 29 Haziran 2019

Yetişkin bireylerin içecek tüketim alışkanlıkları ile kolonik geçiş zzmnları arasındaki lişkinin değerlendirilmesi

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Türkiye, 28 - 29 Haziran 2019

Yetişkin bireylerin meyve suyu satın alma ve tüketim alışkanlarının değerlendirilmesi,

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), Türkiye, 28 - 29 Haziran 2019

Üniversite Öğrencilerinde Sosyal Medya Bağımlılığının, Yeme Davranışı ve Benlik Saygısı ile İlişkisinin Değerlendirilmesi

4. Uluslararası Sağlık ve Spor Bilimleri Sempozyumu, Türkiye - Antalya, 03 - 05 Mayıs 2018

Üniversite Öğrencilerinin Beden Kütle İndeksleri İle Yeme Tutum ve DavranışlarıArasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences, Türkiye - Ankara, 26 - 27 Nisan 2018

Erkeklerde sperm kalitesine bazı polifenollerin etkisi

1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Türkiye - Aydın, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017

Chamomile tea potentıal effects on health

Uluslarası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017

Cardamom as a functional food: antimicrobial effect

1st INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS, Türkiye - Konya, 09 - 12 Mayıs 2017

Is green coffee effect in weight loss?

1. ULUSLARARASI TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER KONGRESİTABİİ VE SAĞLIKLI HAYAT, Türkiye - Konya, 09 - 12 Mayıs 2017

Kitap & Kitap Bölümleri 4

Üreme Sağlığı ve Beslenme - Erkek üreme sağlığı ve fonksiyonlarında beslenmenin rolü

Araştırma Kitabı, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, 2024

Fonksiyonel Beslenmeye Diyetetik Bakış - Besin Bileşenleri

Araştırma Kitabı, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, 2023

Fonksiyonel Beslenmeye Diyetetik Bakış - Besinler

Araştırma Kitabı, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, 2023

Endokrin Bozucular ve Sağlık - Beslenme ile Alınan Endokrin Bozucuların Nörolojik Hastalıklar Üzerindeki Olası Rolü

Araştırma Kitabı, Türkiye Bilimler Akademisi, Ankara, 2022

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları