TR
EN
image
329
Dr. Öğr. Üyesi MERVE İNCE PALAMUTOĞLU

Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler 8

Evaluation of sociodemographic and nutrition-related factors for type 2 diabetes risk: a sample from Turkiye

BMC Public Health, Cilt: 25, 2025 (SCI-Expanded)

Determination of the viability of microorganisms in probiotic supplement’ consumed with different beverages using the dynamic in vitro gastrointestinal system model

Journal of Food Measurement and Characterization, Cilt: 19, Sayı: 10, 2025 (SCI-Expanded)

Effect of Work Stress and Eating Behavior: A Study Among Academicians in Türkiye

Healthcare, Cilt: 13, Sayı: 1758, 2025 (SCI-Expanded)

Probiotics and Prebiotics Affecting Mental and Gut Health

Healthcare, Cilt: 12, Sayı: 5, 2024 (SCI-Expanded)

Obesity prevalence, nutritional status, and physical activity levels in Turkish adults during the COVID-19 pandemic

Frontiers in Nutrition, Cilt: 11, Sayı: 1438054, 2024 (SCI-Expanded)

The Effect of Economic Fluctuations on Students' Nutritional Preferences

International Journal of Contemporary Economics and Administrative Sciences, Cilt: 13, Sayı: 2, 2023 (Hakemli Dergi)

Determination of the Viability of Lactic Acid Bacteria by Dynamic In Vitro Gastrointestinal Model in Household and Industrial-Type Kefir Samples

Nutrients, Cilt: 15, Sayı: 4808, 2023 (SCI-Expanded)

Relation Between Eating Behaviours and Personal Body Image Perception of Yasar University Students

IJCEAS (International Journal of Contemporary Economics and Administrative Sciences), Cilt: 11, Sayı: 2, 2021 (SCI-Expanded)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar 23

Gıda Okuryazarlığının Bilinçli Tüketicilik ve Sürdürülebilirlik Üzerine Etkisi

14. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, Türkiye - İstanbul, 12 - 15 Haziran 2025

EFFECTS OF PUMPKIN SEEDS ON GESTATIONAL DIABETES

5TH INTERNATIONAL ASKLEPIOS CONGRESS ON MEDICINE, NURSING, MIDWIFERY, AND HEALTH SCIENCES CONGRESS PROCEEDINGS BOOK VOLUME - 1, Türkiye, 18 Mayıs 2025

SOLUBLE GREEN TEA PRODUCTION AND DETERMINATION OF CHANGES IN THE IN VITRO GASTROINTESTINAL SYSTEM

4TH INTERNATIONAL ASKLEPIOS CONGRESS ON MEDICINE, NURSING, MIDWIFERY, AND HEALTH SCIENCES, Türkiye, 16 - 18 Şubat 2025

Piyasada Satılan Probiyotikli Çayların İn Vitro Gastrointestinal Sistemde Laktik Asit Bakterilerinin Canlılıklarının Belirlenmesi

13. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, Türkiye - İstanbul, 30 Mayıs - 02 Haziran 2024

Üniversite Öğrencilerinde Estetik Algısının Beslenme Üzerine Etkisi

7th International Health Science and Life Congress (IHSLC 2024), Türkiye - Burdur, 07 Mart 2024

Kuzukulağı (Rumex acetosella) Tozunun Fermente Sucuğun Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi

2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Türkiye - Mersin, 05 - 06 Ekim 2023

Eating Disorders and Body Perception A Study With Young Adults in Turkey

International Science and Technology Conference - 2023, İtalya, 27 - 28 Temmuz 2023

Pı̇yasada Satılan Probı̇yotı̇k Yoğurtlardakı̇ Laktı̇k Ası̇t Bakterı̇lerı̇nı̇n Canlılıklarının Belı̇rlenmesı̇

12. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, Türkiye - İstanbul, 01 - 03 Haziran 2023

Sağlıklı Beslenme için Sürdürülebilir Gıda Sistemleri

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022

Piyasada Satılan Bazı Bitki Çaylarının Fenolik Madde Miktarlarının ve Antioksidan Aktivitelerinin Karşılaştırılması

11. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, Türkiye, 02 - 04 Haziran 2022

Kolorektal Kanser ve Flavonoidlerin İlişkisi

7. Uluslararası Beslenme, Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, Türkiye - İstanbul, 28 - 29 Mayıs 2022

Sosyal Medyanın Yeme Tutum ve Davranışı Üzerindeki Etkisi

7. Uluslararası Beslenme, Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, Türkiye - İstanbul, 28 - 29 Mayıs 2022

Gıda Okuryazarlığı ve Gıda Güvenliği Konusunda Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Bilgi, Tutum ve Davranışlarının Belirlenmesi

International Congress on Scientific Advances, Türkiye, 22 - 25 Aralık 2021

Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri

6. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, Türkiye, 04 Aralık 2021

Kafeinin Enerji Metabolizması Üzerine Etkisi

6. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, Türkiye, 04 Aralık 2021

Vejetaryen ve Vegan Sporcularda Beslenme

İzmir Demokrasi Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi (ICHES-IDU 2021), Türkiye - İzmir, 12 - 13 Kasım 2021

Süt, Süt Ürünleri ve İnflamasyon İlişkisi

İzmir Demokrasi Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi (ICHES-IDU 2021), Türkiye - İzmir, 12 - 13 Kasım 2021

Pandemi Dönemi Öncesi ve Süresinde Fermente Gıda Tüketimi ve Bu Gıdalar Hakkında Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi

10. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2021

Beslenme ve Fiziksel Aktivitenin Karaciğer Kanseri Üzerine Etkisi

4. Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, Türkiye - İstanbul, 24 - 25 Aralık 2020

Nutrigenomik ve Nutrigenetik’in Sağlık Üzerine Etkileri

3. UluslararasıTarım, Çevre ve Sağlık Kongresine, Türkiye - Aydın, 12 - 14 Kasım 2020

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Fermente Ürünleri Tüketimi ve Bu Ürünler Hakkında Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi

9. Ulusal Sağlıklı Yaşam e-Kongresi, Türkiye - İstanbul, 08 - 11 Ekim 2020

The Effect of Curcumin in the Treatment of Disease. 6th World Congress on Medicinal and Aromatic Plant, N-Cyprus

The 6th World Congress on Medicinal and Aromatic Plants for Human and Animal Welfare (WOCMAP VI), Kıbrıs, 13 - 17 Aralık 2019

Efficacy of Green Tea Catechins on the Treatment of Cancer

The 6th World Congress on Medicinal and Aromatic Plants for Human and Animal Welfare (WOCMAP VI), Kıbrıs, 13 - 17 Kasım 2019

Kitap & Kitap Bölümleri 15

Actual Approaches in Health Sciences - Food Safety Management Systems to Prevent Cross-Contamination in Gluten-Free Diets

Araştırma Kitabı, Duvar Yayınları, , 2024

Sağlık Bilimlerinde Yenilikçi Perspektifler - Hı̇nt Ayurvedı̇k Baharatların Sağlığa Etkı̇lerı̇

Araştırma Kitabı, Gece Akademi, Ankara, 2024

Studies in Natural Products Chemistry Bioactive Natural Products Volume 80 - Beneficial health effects of collagen hydrolysates

Mesleki Kitap, Elsevier, Amsterdam, 2024

Sağlık & Bilim 2024: Beslenme-I - Psikobiyotikler ve Sağlık

Mesleki Kitap, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, 2024

SAĞLIK BİLİMLERİNDE İLERİ VE ÇAĞDAŞ ÇALIŞMALAR 1 - VEGAN VE VEJETARYEN BESLENME TARZININ SAĞLIK ÜZERİNE ROLÜ

Araştırma Kitabı, Duvar Yayınları, , 2023

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA- SAĞLIK BİLİMİNİN GELECEĞİ - RESVERATROLÜN ÖZELLİKLERİ VE İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİLERİ

Araştırma Kitabı, Gece Kitaplığı Yayınevi, , 2023

Her Yönüyle Sürdürülebilirlik - Sürdürülebilirlikte Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam

Mesleki Kitap, Efe Akademi Yayınevi, , 2023

Nutrigenetik: Kişisel Beslenme Bilimini Uygulamak - Genetik Geçiş Nasıl Çalışır?

Mesleki Kitap, Akademisyen Yayınevi, , 2023

Nutrigenetik: Kişisel Beslenme Bilimini Uygulamak - Nutrigenetik Farkliliklar Nereden Gelmektedir?

Mesleki Kitap, Akademisyen Yayınevi, , 2023

Sağlık Bilimlerinde Multidisipliner Yaklaşımlar 4 - Relations of Microbiota-Gut-Brain Focus on Eating Disorders

Araştırma Kitabı, Gece Kitaplığı, Ankara, 2022

SAĞLIK BİLİMLERİNDE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR – 4 - ENGİNAR YAPRAĞI EKSTRATININ HİPERLİPİDEMİ ÜZERİNE ETKİSİ

Araştırma Kitabı, Gece Kitaplığı, Ankara, 2022

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar - Sağlıklı Beslenme için Sürdürülebilir Gıda Sistemleri

Mesleki Kitap, Sidas medya yayınevi, Manisa, 2022

Beslenme, Diyet ve Hastalık - Kemik-Eklem Hastalıkları

Mesleki Kitap, Eğitim Yayınevi, , 2022

BESLENME DİYET VE SAĞLIK - Beslenme Biyokimyası

Mesleki Kitap, Eğitim Yayınevi, İstanbul, 2021

insac Health Scıences - Ulusal ve Uluslararası Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri

Mesleki Kitap, Duvar Kitapevi, , 2021

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları